Soep met ballen

Hoe traditioneel kan het zijn, soep met ballen. Balletjes voor de soep kun je uit een blikje halen en als je weinig tijd hebt is dat een optie maar veel mensen prefereren echte verse zelfgemaakte soepballen. Veel tijd hoeft het maken van die soepballen niet te kosten. Er zijn heel veel recepten voor het maken van soepballetjes. De een wil ze lekker pittig, de ander wil soepballen juist met een vrij neutrale smaak omdat de soep al zoveel smaak heeft. Het ligt dus ook een beetje aan de soort soep waar je de soepballen in wil doen. Denk er wel aan dat dat soepballetjes heel klein zijn. Als je dus naast gehakt ingrediënten wil toevoegen dan moet je er wel voor zorgen dat je die heel klein maakt. Je kunt dus best een uitje toevoegen aan je soepballen maar besteed dan wel even tijd aan het heel fijn snijden van de ui.

Traditionele soepballen maken

Neem ongeveer 200 gram gehakt, een klein scheutje melk, een beetje paneermeel, nootmuskaat, peper en zout. Veel mensen gebruiken ook nog een eitje voor het maken van soepballetjes. Meng alles goed door elkaar en draai er vervolgens kleine balletjes van.

Pittige soepballen maken

De basis is natuurlijk gehakt. Snipper een uitje heel erg fijn. Doe er weer peper en zout doorheen. Tot nu toe nog niet heel spannend. Om het wat pittiger te maken doe je nu 2 theelepels Sambal Badjak door het gehakt. Je kunt in plaats van sambal badjak ook een hete soort paprikapoeder gebruiken.

Soepballetjes moeten trouwens altijd minimaal 12 minuten meekoken met de soep om ze gaar te laten worden.

Gewone grote gehaktballen en kleine snackballetjes

Voor deze varianten verwijs ik je naar de site van de gehaktballen specialist

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.