Soep met pasta

Vooral op zaterdag staat er bij veel gezinnen soep op het menu. Even een dagje makkelijk koken na een week hard werken. Iedereen heeft op zaterdag veel te doen, vaak staan we langs de kant bij een sportwedstrijd en dan willen we ’s avonds niet al te lang in de keuken staan. Voor veel gezinnen is dan soep met brood de ideale oplossing.

Maaltijdsoep met pasta

In plaats van een gewone soep zou je ook met pasta in een handomdraai een maaltijdsoep kunnen maken. Zelf maak ik het liefste tomatensoep met pasta. Uiensoep met ravioli is ook goed bevallen. We denken bij maaltijdsoepen al snel aan dikke gebonden soepen maar met pasta kun je van een heldere soep ook heel gemakkelijk een maaltijdsoep maken. Heb je een lichte soep in gedachten: serveer er dan bijvoorbeeld een punt zelfgemaakte pizza bij!

Soep met pasta is een heerlijke snelle maaltijdsoep
Soep met pasta is een heerlijke snelle maaltijdsoep

Laat de pasta meekoken in de bouillon

Vooral de ‘verse pasta’ uit de supermarkt is heel snel klaar. Vaak is 5 minuten koken meer dan voldoende. De pasta kun je gewoon mee laten koken in de soep, je hoeft er dus niet eens een extra pan vies voor te maken (en dat is prima, we willen snel aan tafel en op extra afwas zitten we ook niet te wachten)

Gevulde pasta of gewone pasta in de soep

De keuze in soorten pasta is enorm de laatste jaren. Zelf ben ik een groot liefhebber van Tortellini en ravioli en ook in de soep doen die het prima. Je kunt vaak kiezen uit een vulling met vlees of lekker soorten kaas. Bij de soorten met vlees doe ik geen soepballetjes meer in de soep. Eigenlijk beschouw ik de gevulde pasta als kant en klare soepballetjes. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor Penne, dat zijn die langwerpige rechte pijpjes zonder vulling. Die gebruik ik graag bij soepen die van zichzelf al vrij machtig zijn zoals tomatencremesoep.

Soep met pasta is lekker snel klaar

Omdat de verse pasta in een paar minuten al gaar is kost en het je geen extra tijd. Je hoeft alleen maar het pak open te trekken, pasta in de soep, even roeren en klaar ben je. Toch is zelfs de meest basic soep op deze manier al heel snel bijzonder. Een beetje geraspte kaas erover en het is al bijzonder. Zelfs kant en klare soepen uit een pakje kun je op deze manier heel aardig aankleden. Gooi er nog wat verse groente doorheen en klaar ben je al moet ik wel bekennen dat verse soep meestal gewoon veel lekkerder is. Deze eenvoudige tomatensoep is ook zo klaar en leent zich prima om er lekkere pasta doorheen te gooien of wat dacht je van een verse Toscaanse tomatensoep met ravioli?

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.