Weinig tijd maar wel zin in verse zelfgemaakte tomatensoep

Druk druk druk! Het is zaterdag en er moet veel gebeuren. Boodschappen doen, wasje draaien even langs de bakker voor omfietsbrood. Wat achterstallige rekeningen wegwerken… kortom weinig tijd voor het maken van verse soep zou je denken.

Laatst stuitte ik op een bijzonder simpel recept voor eenvoudige tomatensoep. Meteen bij mijn favorieten gezet in de computer maar tot nu toe niks mee gedaan. Vandaag leek me een mooi moment voor het maken die soep in verband met de tijdsdruk. Het recept heb ik wel een beetje naar mijn hand gezet met dingen die ik toch al in huis had. Doordat er weinig vetten in zitten en wel een redelijke hoeveelheid groente is de soep ook nog eens behoorlijk gezond, wat wil je nog meer?

Soep is echt super handig om de restjes groente mee op te maken en dat heb ik dus gedaan. Voor de garnering heb ik zelfs zelfgekweekte taugé gebruikt. Voelde me echt even een geitenwollensokken type met mijn zelfgekweekte taugé maar het is echt heel simpel. Ik zal bij de volgende kweekronde wel wat foto’s maken om te laten zien hoe je dat doet.

Van de soep van vandaag heb ik een paar foto’s gemaakt en het recept beschreven. Ik heb het maar even eenvoudige tomatensoep genoemd. Door alle foto’s moet het voor iedereen toch wel lukken om deze tomatensoep te maken.

De totale voorbereiding kostte me 5 minuten, de rest is gewoon even wachten en af en toe roeren maar in die tijd kan je mooi de keuken even opruimen dus een lekker efficiënt soepje zou ik zo zeggen.

Bekijk hier het recept voor eenvoudige tomatensoep

snelle tomatensoep
snelle tomatensoep

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.